China, import record de carne de porc pana in 2020. Tara va cumpara peste 4,6 milioane de tone de carne

Facebook
Twitter

Banca olandeza Rabobank apreciaza ca importurile de carne de porc ale Chinei vor ajunge in 2020 la un nivel record, de 4,6 milioane de tone. In conditiile in efectivele de porcine ale Chinei au fost devastate de pesta porcina africana, cel mai mare consumator de carne de porc din lume va avea nevoie de cinci ani pentru refacerea efectivelor, noteaza Agerpres.

Rabobank a estimat ca importurile Chinei de carne de porc vor stabili un nou record inca din acest an, ajungand undeva intre 3,1 si 3,3 milioane de tone, incluzand aici si importurile de organe de porc, in crestere fata de 2,1 milioane tone anul trecut.

Aceste estimari vin dupa ce o epidemie de pesta porcina africana s-a raspandit in tara cu cele mai mari efective de porci ale lumii, milioane de porci au fost sacrificati, iar multi fermieri au fost descurajati in a-si reface fermele. Chiar daca majorarea preturilor in ultima perioada i-a stimulat pe marii producatori sa inceapa sa isi refaca fermele, Rabobank sustine ca efectivele de scroafe vor incepe sa produca abia anul viitor, iar oferta de carne de porc isi va reveni incepand din 2021.

Rabobank: importurile Chinei reprezinta un sfert din comertul mondial de carne de porc

„Ne asteptam sa vedem importuri record si o productie la un minim istoric in 2020″, se arata in raportul Rabobank.

Banca olandeza sustine ca importurile de carne de porc ale Chinei se vor situa anul viitor undeva intre 2,3 si 2,6 milioane tone, adica un sfert din comertul mondial, la care se vor adauga importuri de organe de porc de 1,5 pana la 2 milioane tone. In paralel, productia de carne de porc a Chinei se estimeaza ca va scadea cu un sfert in acest an comparativ cu 2018, pana la 40,5 milioane de tone, si cu inca 10 pana la 15% in 2020 comparativ cu 2019.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE