Fonduri europene pentru achizitia de utilaje agricole. Peste 147 de milioane de euro alocate

Facebook
Twitter

AFIR urmeaza sa finanteaza 511 proiecte pentru cumpararea de utilaje agricole. Valoarea finantarii se ridica la 147,4 milioane de euro, anunta AFIR.

„AFIR a publicat Raportul de selectie intermediar aferent submasurii 4.1, pachetul 4.1.1. Achizitii simple de utilaje la nivelul fermei – sector vegetal, componenta toate culturile exceptand sfecla de zahar si formele asociative, pentru proiectele depuse in prima etapa lunara (25 iunie – 24 iulie 2024) a sesiunii din acest an.

Citeste si: Bani pentru sectorul apicol. Ce fonduri se vor acorda?

In urma procesului de evaluare si de analiza a cererilor de finantate depuse online au fost declarate eligibile in vederea finantarii 511 proiecte prin care fermierii au solicitat finantare nerambursabila pentru achizitia de utilaje.

Valoarea proiectelor selectate este de 147,4 milioane de euro”, informeaza AFIR.

Totodata, prin acest Raport intermediar, 10 proiecte sunt eligibile ramase in asteptare cu o valoare de 2,6 milioane de euro. Alte 22 de cereri de finantare sunt neconforme, in valoare de 4,5 milioane de euro, iar 8 proiecte insumand 2,4 milioane de euro sunt declarate neeligibile in urma evaluarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE