MADR: Ministrul Barbu sustine cresterea bugetului Politicii Agricole Comune

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, continua sa ceara cresterea bugetului Politicii Agricole Comune, reguli mai putin stricte pentru fermieri si continuarea de derogari pentru pesticide precum neonicotinoide.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), ministrul Barbu s-a intalnit miercuri, la sediul institutiei, cu reprezentantii principalelor forme asociative din sectorul vegetal, pentru a discuta provocarile cu care se confrunta fermierii.

Citeste si: Ingrijorare la nivel mondial: productia de grau si porumb ar putea scadea dramatic in urmatorii ani

Printre problemele ridicate de acestia au fost: managementul riscului, derogarea la neonicotinoide, accesul la creditare, Legea arendei, investitii in infrastructura de irigatii, reorganizarea MADR si a institutiilor subordonate, reglementarea sistemului antigrindina, etichetarea produselor agroalimentare, digitalizarea in agricultura.

Ministrul a trecut in revista revendicarile fermierilor din perioada protestelor de la inceputul anului, analizand stadiul de implementare a fiecarei solicitari si stabilind etapele ulterioare ce urmeaza a fi parcurse pentru finalizarea tuturor obiectivelor asumate prin procesul verbal.

De asemenea, oficialul MADR si-a manifestat deschiderea spre dialog constant cu reprezentantii mediului asociativ, asigurandu-i de sprijinul sau si al MADR.

„Ministrul Florin-Ionut Barbu i-a asigurat pe fermieri ca va continua sa sustina la Consiliul de ministri de la Bruxelles cresterea bugetului Politicii Agricole Comune si a nivelului platilor directe, simplificarea conditionalitatilor de mediu, avand in vedere contextul economic dificil, eligibilitatea achizitiei animalelor de reproductie si continuarea derogarii la neonicotinoide.

Florin Barbu a oferit membrilor asociatiilor din sectorul agricol raspunsuri punctuale, precizand ca dialogul cu fermierii ofera posibilitatea Ministerului Agriculturii sa elaboreze si sa implementeze programe si strategii benefice pentru agricultura din Romania”, se spune in comunicat.

La intalnirea cu fermierii au mai participat secretarul de stat Violeta Musat si conducerea directiilor tehnice din MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE