ansvsa a facut un pact cu supermarketurile

Produse romanesti scoase de pe rafturile marilor magazine: ministrul Barbu intervine

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, spune ca au fost semnalate mai multe cazuri de produse romanesti eliminate de pe rafturile marilor retaileri. Seful MADR spune ca aceste probleme au fost rezolvate in mare parte.

Intrebat in legatura cu faptul ca mai multe produse romanesti sunt eliminate de pe rafturile marilor retaileri, printre care si magiunul de Topoloveni si inghetata din Teleorman, ministrul a spus ca stie despre aceste doua probleme si s-a implicat in rezolvarea lor, adaugand ca miercurea viitoare va avea o intalnire cu magazinele de retail pe aceste aspecte.

„Magiunul de Topoloveni, bineinteles, a fost bagat in plafonarea adaosului comercial (…) pentru ca magiunul de Topoloveni pleca cu 9 lei de la procesator si ajungea pe magazinul de retail cu 30 de lei.

Prin plafonarea adaosului comercial, magiunul de Topoloveni a devenit un produs agreat de romani si din punct de vedere al calitatii, cat si din punct de vedere al achizitionarii, pentru ca are un pret corect acum la raft. Daca ne referim la Metro, sunt in discutii cu retailerul.

Citeste si: Ingrijorare la nivel mondial: productia de grau si porumb ar putea scadea dramatic in urmatorii ani

Este un aspect de acum un an de zile. Este intr-un proces de litigiu Topoloveni cu retailerul Metro, dar aceste aspecte o sa le discut in continuare, pentru ca si saptamana viitoare, miercuri, o sa am o intalnire cu magazinele de retail pe aceste aspecte si sunt sigur ca le vom rezolva.

Dar nu putem spune ca in magazinele din Romania magiunul de Topoloveni nu exista; este in peste patru retaileri din Romania magiunul de Topoloveni”, a spus ministrul, dupa sedinta de Guvern.

El a adaugat ca se implica tot timpul pentru ca produsele romanesti sa afle pe magazinele de retail din Romania.

Intrebat daca i s-au semnalat si alte situatii in acest sens, Barbu a raspuns: „Intotdeauna cand mi s-au semnalat, Ministerul Agriculturii s-a implicat si aceste probleme au fost rezolvate”.

„Sigur ca mi s-au semnalat. La legume, va dau un exemplu, legume romanesti care, in momentul de fata, sunt in toate magazinele de retail din Romania.

Daca mergeti in orice magazin de retail din Romania gasiti rosii si legume romanesti. Anul trecut era o problema. Bineinteles ca am intervenit.

Am avut sedinta, inclusiv cu sefii care conduc acesti retaileri pana la nivel de CEO, inclusiv am adus la Ministerul Agriculturii partea de achizitie din aceste magazine de retail si, impreuna cu mai multe cooperative, cat si cu Casa Unirea, am integrat legumele romanesti in aceste magazine si, asa cum spuneam, in momentul de fata in magazinele de retail in Romania gasiti rosii si legume romanesti. V-am dat un exemplu. Sunt ‘n’ „, a adaugat ministrul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE